piątek, 9 stycznia 2015

Czekolada na gorąco z cynamonem

Dzisiejszy wieczór prosi się o takie przyjemności jak czekolada na gorąco. Jeszcze w  klimacie poświątecznym. Szybko, pysznie i zdrowo!

Składniki:
gorzka czekolada (1 tabliczka)
 mleko (szklanka) - ja użyłam mleka koziego
cynamon w proszku

Sposób przygotowania:
Mleko zagotować w rondelku, dodać kostki gorzkiej czekolady. Mieszać do rozpuszczenia. Przyprawić cynamonem. Można na wierzch ozdobić bitą śmietaną. Gotowe!



2 komentarze:

  1. Wygląda cudownie :) Nie dodawałam jeszcze cynamonu do gorącej czekolady, bo zawsze się boję, że popsuję jej smak, ale muszę w końcu spróbować :P

    OdpowiedzUsuń
  2. Moim zdaniem świetnie pasuje czekolada z cynamonem :) Spróbuj! :)

    OdpowiedzUsuń