sobota, 15 sierpnia 2015

Pieczony ziemniak

Ten przepis jest bajecznie prosty, a danie wygląda bardzo efektownie. Taki ziemniak świetnie pasuje do grillowanego mięsa. Może również spełniać rolę przystawki. Polecam!




Składniki:

Ziemniaki
Oliwa z oliwek
przyprawy (sól, pieprz...)
czosnek
koperek

Sposób przygotowania:

Ziemniaki umyć i osuszyć. Ponacinać wąskie paski (nie przecinać do końca). Między paski powsadzać cienkie paski czosnku.Skropić oliwą z oliwek. Włożyć do piekarnika rozgrzanego na 200 stopni C w naczyniu żaroodpornym. Ziemniaki przykryć folią aluminiową. Piec przez godzinę. Następnie zdjąć folię i piec jeszcze ok pół godziny (do zarumienienia). Po wyjęciu z piekarnika przyprawić i posypać koperkiem. Smacznego!









Warzywa psiankowate 2015

1 komentarz:

  1. Uwielbiam ziemniaki Hasselback. Dziękuję za dodanie do akcji :)

    OdpowiedzUsuń