poniedziałek, 17 sierpnia 2015

Pierogi bezglutenowe z jabłkami


Były już pierogi ruskie, dzisiaj czas na pierogi z jabłkami :)

Składniki na ciasto:

300g mąki Schar Mehl Farine
3 jaja kurze (13 jaj przepiórczych)
szczypta soli
woda letnia wg potrzeby


Nadzienie:
3 jabłka
cynamon
ksylitol, cukier

syrop z agawy do polania


Sposób przygotowania:

Ze składników na ciasto ugnieść ciasto pierogowe, rozwałkować i wykroić kółka. Jabłka umyć, obrać i pokroić w kostkę. Posypać nadzienie cynamonem i odrobiną ksylitolu (cukru). Gotować w osolonej wodzie z łyżką oleju. Po wypłynięciu pierogów gotować jeszcze ok 10 minut.
Ciasto nie powinno być ani za cienkie ani za grube!
Po wyciągnięciu pierogów posypać cynamonem i polać syropem z agawy :)







3 komentarze:

  1. Z jabłkami kocham! Moja babcia często takie serwuje :)
    http://rankiemwszystkolepsze.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń